Többször is ónos eső eshet a jövő héten

Többször is ónos eső eshet a jövő héten

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőre a sűrű köd miatt adott ki figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

A jövő héten is borult, párás, helyenként ködös lesz az idő. Többször ónos szitálásra, ónos esőre is készülni kell – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Hétfőn az ország nagyobb részén többnyire erősen felhős vagy borult, párás, helyenként tartósan ködös lesz az idő. Egyes részeken szakadozottabb lesz a felhőzet, és rövidebb-hosszabb napos időszakok is valószínűek. Szitálás előfordulhat.

A legalacsonyabb hőmérséklet általában –2 és 3 Celsius-fok között alakul, de a tartósabban derült részeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet jellemzően 2-6 fok között várható, a napos tájakon viszont magasabb értékek is előfordulhatnak.

Hétfőre több megyére is figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a tartós, sűrű köd miatt.

Keddre virradóra ónos szitálás is lehet, napközben is maradhatnak ködös területek. Számottevő csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet –2 és 3, a maximumhőmérséklet 1 és 7 fok között alakul.

Szerdára virradó éjjel, hajnalban is lehet néhol ónos szitálás. Napközben, este szórványosan kisebb esőre is készülni kell. Többfelé tartósan megmarad a köd. A leghidegebb órákban –2 és 2, napközben 2 és 7 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön párás lesz a levegő, tartósan ködös területek is lehetnek. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel, hajnalban néhol ónos szitálás, ónos eső. A legalacsonyabb hőmérséklet –2 és 3, a legmagasabb 2 és 8 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton túlnyomóan borult, párás, helyenként ködös idő várható. Több helyen előfordulhat szitálás, kisebb eső, éjjel és hajnalban ónos szitálás. A minimumok mindkét nap –1 és plusz 4 fok között, a maximumok pénteken 2 és 8, szombaton 3 és 8 fok között alakulnak.

Vasárnap is erősen felhős, illetve borult, párás idő lesz a jellemző. Több helyen előfordulhat szitálás, eső, éjjel néhol ónos szitálás. A leghidegebb órákban –1 és plusz 5 fok között, napközben 3 és 8 fok közötti értékekre kell készülni.

Hozzászólások