Szijjártó szerint a többi néppárti képviselő példát vehetne Deutsch Tamásról

Szijjártó szerint a többi néppárti képviselő példát vehetne Deutsch Tamásról

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A külügyminiszter is kommentálta, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselője jogfosztottá válik a pártcsaládjukban.

Közös sajtótájékoztatót tartott a külgazdasági és külügyminiszter az először Magyarországra látogatott észak-macedón kollégájával, Bujar Osmanival. Az eseményen arról is kérdezték Szijjártó Pétert, hogyan kommentálná döntést, amely szerint a gestapózó Deutsch Tamás jogfosztottá válik az az Európai Néppártban (EPP).

Furcsának tartom, ha egy pártcsalád a legsikeresebb tagjával szemben hajt végre boszorkányüldözést.

Ha az Európai Néppártban a testvérpártjaink hasonló vagy akár csak minket megközelítő eredményt nyújtottak volna az EP-választáson, akkor az Európai Néppárt egy sokkal erősebb csoport lenne, és nem szorulni a zöldek meg a szocialisták támogatására” – közölte a tárcavezető, aki szerint az említett pártcsaládokkal megkötött kompromisszumok miatt távolodott el az EPP attól az irányvonaltól, amit akkor képviselt, amikor a Fidesz belépett.

Szijjártó szerint Deutsch ráadásul a frakció egyik legjobban teljesítő képviselője, és szerinte a többi néppárti képviselőnek is úgy kellene dolgozniuk, mint neki.

A politikus a gestapózással kapcsolatban azt mondta, hogy a Fidesz tíz éve kapja meg, hogy antiszemita, autoriter és diktatúrát épít, de tőlük elvárják, hogy jó képet vágjanak, ők viszont inzultusként kezelnek egy kellemetlen nyilatkozatot, és „kivágják a hisztit”.

A jogfosztottá válásra már maga Deutsch is reagál, szerinte a politikus szerint a politikusok munkaköri kötelessége az ilyen helyzetek higgadtan kezelése.

Azt hiszem, kiérdemeltem a legtöbb bocsánatot kérő európai parlamenti képviselő, de egy bizonyos, a legtöbb bocsánatot kérő néppárti parlamenti képviselő talán megtisztelő címét.

Hiszen hat alkalommal volt módom a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt hangot adni annak, hogy kész vagyok azt belátni, hogy egy olyan történelmi összehasonlítást fogalmaztam meg, amely történelmi összehasonlítást bántónak éreztek azok, akiket eszem ágában sincsen megbántani” – mondta Deutsch, aki egy Rocky Balboa-idézetet kölcsönözve azt is hozzátette, állnia kell az ütéseket.

Madarat tolláról: Így lett Magyarországból az Európai Unió fekete báránya

Orbán Viktor szárnysegédjeként Szijjártó Péter lassan egy évtizede ügyködik azon, hogy a külügyben dolgozók a „partraszállás" mámorában asszisztáljanak ahhoz, hogy szélsőjobbos politikusokkal pacsizzon, diktátorokhoz törleszkedjen és pénzmosodákban sürgölődjön.

Hozzászólások