Kubatov: Hiszek abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni

Kubatov: Hiszek abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fidesz pártigazgatója szerint a Facebook bárkit letörölhet a felületéről, miután Donald Trumppal ezt megtették. A következő választáson 106 körzetet akarnak nyerni a párttal és védte a róla elnevezett listát.

Én eleve hiszek abban, hogy a választási kampányban tiszta módszereket kell használni és alkalmazni

– mondta Kubatov Gábor, a Fidesz pártigazgatója, illetve alelnöke az Inforádiónak adott interjújában, amiben a kampányokról beszélgettek.

Kubatov elmondta, hogy más elvek szerint készülnek a következő választásra, mint korábban, mert például a kommunikációs felületek is átalakulnak. Míg korábban a televízió "volt a király", addig mára már a közösségi médiának döntő jelentősége lett, és átvette az elsődleges szerepet a politikai kampányokban is.

A pártigazgató szerint a Facebook mellett még sok múlik a személyes találkozásokban, és a róla elnevezett listára is kitért:

Amikor arról beszéltek, hogy léteznek Kubatov-listák, és elmegyünk a választóinkhoz, akkor rossz szándékú megközelítéssel azt is lehetett mondani, hogy mi zaklatjuk az embereket, de jó szándékú megközelítéssel a politika nagyon sokat nyer egy ilyen kampányon, mert közvetlen választói véleményt hall

– mondta.

Azt is hozzátette, hogy az a szép a közösségi médiában is, hogy közvetlen kontaktusuk van a választókkal és meg tudják őket hallgatni. A tartalmon azonban sok múlik – mondta Kubatov, majd azzal folytatta, hogy szerinte ők, ha az elmúlt tíz évet vesszük, akkor egy nagyon jó kormányzati időszakon vannak túl. Ugyanakkor azt elismerte, hogy az a kérdés, hogy ezt a kedvelést átfordítják-e aktivitássá.

Az Egyesült Államok elnökválasztási kampányáról is beszélt a pártigazgató, ahol szintén a közösségi média szerepét emelte ki, majd kitért arra, hogy Donald Trump oldalait lekapcsolták a Twitteren és a Facebookon is. (Azóta a Youtube is hasonlóan döntött.) Kubatov szerint

az ember elgondolkodik azon, hogy vajon mi volt az indok, ki mondta meg, hogy ezeket az oldalakat így le lehet kapcsolni. Ki határozta és ki döntötte ezt el. És hogy velünk is megtörténhet-e ez.

A Fidesz alelnöke szerint mindenkinek föl kell készülni erre a helyzetre.

A Facebook, ha az Egyesült Államok elnökét letörölte, bárkit letörölhet indoklás nélkül.

Kubatov elmondta, hogy mind a 106 körzetben nyerni szeretnének a Fidesszel, de később azt is hozzátette, hogy 60 körzetet kell elvinni ahhoz, hogy a parlamenti többsége biztosítható legyen.

Hozzászólások