Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Három év börtönt kapott a kislányát begyógyszerező kecskeméti nő

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A gyerek baracklevébe a kórház folyosóján tett nyugtatót.

Jogerősen három év börtönre ítélte a Kecskeméti Törvényszék azt a 31 éves kecskeméti nőt, aki indokolatlanul adott gyógyszert a lányának, hogy a gyermeket felvegyék a kórházba – közölte a bíróság. Az anyát 3 évre a közügyektől is eltiltották.

A kecskeméti nő 2020. március 20-án délelőtt többször betelefonált a megyei kórházba, azt állította, hogy hároméves gyermeke belázasodott, ezért kórházi ellátást kér. Az orvosok azt javasolták neki, hogy otthon csillapítsa a lázat, vagy egyeztessen a háziorvosával, de az anya ezt nem fogadta el.

Később a nő értesítette a mentőket, hogy a gyermeke lázas és félóránként elájul, ezért a kislányt beszállították a kórházba. Az ügyeletes orvos megállapította, hogy a gyermek láztalan, jól van, ezért azt mondta, hogy hazamehetnek. Az anya egyre agresszívabban követelte a gyerek felvételét, miközben fenyegetőzött is.

Végül annak érdekében, hogy a lányát bent tartsák a kórházban, a nő a folyosón a saját nyugtató gyógyszeréből 8–9 tablettát a gyermek baracklevébe kevert és megitatta vele. A kislány nem sokkal később rosszul lett és eszméletlen állapotba került.

Az orvosok azonnal észlelték a mérgezés gyanúját, gyors beavatkozásuknak köszönhetően a gyermek rövid időn belül visszanyerte az eszméletét. A kórház értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet.

A bíróság az öt kiskorú gyermeket nevelő nőt életveszélyt okozó testi sértés miatt ítélte el és megszüntette a szülői felügyeleti jogát.

Hozzászólások