szerző:
Kacskovics Mihály Béla
Tetszett a cikk?

A bezárás oka a koronavírus terjedése, a nagyobb diákokat hamarabb haza is engedték.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Az udvaron terelték össze forrásaink szerint hétfőn a XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola tanulóit, ahol az intézmény igazgatója, Katona Gabriella arról tájékoztatta őket, hogy március harmadikáig nem kell bejárniuk. A bejelentést követően az idősebb diákok elindultak hazafelé, a kisebbek az ügyeletben várják meg, hogy szüleik értük jöjjenek. Forrásaink elmondása szerint az iskola még nem küldött hivatalos értesítést a gyerekek szüleinek.

A bezárás hátterében az iskolai koronavírus-fertőzések állnak. Az igazgató információink szerint a jövő heti újranyitás után az órai maszkviselést is kötelezővé teszi majd az iskolában.

Telefonos megkeresésünkre sem az intézmény igazgatója, sem fenntartója, a Közép-Pesti Tankerületi Központ tankerületi igazgatója nem reagált érdemben, így nem tudjuk, hányan és kik fertőződhettek meg az intézményben. Az intézmény fenntartójának levélben küldtük el kérdéseinket, amint válaszol, frissítjük cikkünket.

FRISSÍTÉS: Megkeresésünkre reagálva az intézmény fenntartója e-mail-ben azt írta, az iskola nem zár be, pusztán az intézményvezető kérésére február 23. és március 3. között digitális oktatást rendelt el az operatív törzs. Mint írta, az intézkedésre azért van szükség, "mert kontaktszemélyként történő érintettség miatt 65 tanuló részére rendelt el karantént a járványügyi hatóság".

(Kiemelt képünk illusztráció!)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Kásler Miklós: Újabb szigorításokra lehet szükség

Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések

Új funkciót kapott az Instagram, jönnek a csoportos élő közvetítések

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját

A Microsoft elkezdi végre kijavítani a Windows 10 talán legbizarrabb hibáját