Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Változhat az oltási terv, márciusban beolthatják a bírósági és ügyészségi dolgozókat

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az eddig ismert oltási tervben nem szerepeltek kiemelt csoportként az igazságszolgáltatásban dolgozók.

Megindult az oltási igények felmérése az igazságszolgáltatásban dolgozóknál – értesült a 444.hu. A lap Fazekas Géza ügyészségi szóvivőtől úgy tudja:

a Legfőbb Ügyészség jelen pillanatban előzetes felmérést végez az ügyészségi dolgozók körében annak érdekében, hogy megállapítsa, hányan igényelnék a munkahely szervezésében az oltást, amennyiben arra sor tud majd kerülni.

A bírósági és ügyészségi dolgozók a 444.hu szerint annyit árultak el, hogy az igénylők a tervek szerint még márciusban megkapják az oltást.

Az oltási terv eddig elérhető legteljesebb változatában – amelyet ugyancsak a 444.hu szerzett meg – nem szerepelnek kiemelt csoportként a bírósági és ügyészségi dolgozók. E szerint most épp a D kategória oltása folyik, ahová a következők tartoznak:

György István államtitkár, az oltási munkacsoport vezetője hétfőn az operatív törzs sajtótájékoztatóján azt közölte, szeretnék elérni, hogy húsvétig, legkésőbb április 11-ig minden regisztrált kapjon védőoltást.

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Ballai Vince-Kacskovics Mihály Béla Itthon Négy megyében már ötezer fölött jár a 100 ezer lakosra jutó koronavírusos fertőzöttek száma a járvány kezdete óta, az északi területeken a vírus jóval fertőzőbb, brit variánsa okozhatja a magasabb esetszámot. A csúcsidőszak ráadásul még odébb van, a kérdés az, az egészségügyi rendszer bírja-e a terhelést a következő időszakban.

Hozzászólások