szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban még komoly aggályai voltak a kínai vakcinával szemben, de szerinte ahogy megismerjük a betegséget, úgy válik egyértelművé, hogy bármelyik oltóanyag jobb, mint megfertőződni.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tök mindegy, hogy az öt vakcina közül melyiket kapjuk

mondta Zacher Gábor az ATV Híradónak. A szakember korábban kritikákat fogalmazott meg a kínai vakcináról, elmondása szerint “azon egyszerű oknál fogva, hogy az ezzel az oltással kapcsolatos eredményeket nem közölték le a kínaiak”.

Zacher azóta már másképp vélekedik: “A mérleg egyik serpenyőjében a koronavírus-fertőzés, a tüdőgyulladás, a sokszervi elégtelenség, a lélegeztetőgép és a halál van, a másikban pedig az a jelenleg öt vakcina, amellyel már Magyarországon is oltanak” – mondta.

A szakember azzal indokolta meg véleményének változását, hogy a betegséget is tanuljuk, és már biztosan minden oltás jobb, mint elkapni a betegséget, ráadásul ha nem lesz rövid időn belül átoltottság, sok ezren halnak még bele a betegségbe Magyarországon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást

PDSZ: A pedagógusoknak meg kell tagadniuk a jelenléti oktatásra vonatkozó utasítást