szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mészáros utcával párhuzamosan alakítana ki parkolót a várba tartó turistákat szállító buszoknak az I. kerületi önkormányzat. A helyiek hevesen tiltakoznak a tervek ellen.

Szabadidőközpont helyett buszpályaudvar lehet a Déli Pályaudvar már nem használt síneinek a helyén – írja a Telex.hu. A lap szerint a Mészáros utcával párhuzamos területen kívánja az I. kerület megoldani a Budai Vár autóbuszproblémáját egy turistabusz-pályaudvarral, de a helyiek nagyon nem lelkesednek az ötletért.

A lakók tartanak a turistabuszokkal járó zajtól és szennyezéstől, és hogy ingatlanjaik leértékelődnek, ezért heves tiltakozás alakult ki.

A lakók csalódottsága érthető, hiszen a Déli átépítése-bezárása évek óta napirenden van, és korábban arról volt szó, hogy a területen sport- és szabadidőközpont épül a Testnevelési Egyetemhez kapcsolódva. Most viszont az I. kerületi önkormányzat ide terelné a várban évtizedek óta naponta megforduló közel 300 turistabuszt. A tervek szerint 15 éves bérleti szerződést kötnének a MÁV-val, fasort és zajvédő falat is felhúznának, hogy az itt lakókat kevésbé zavarják a buszok.

A polgármester jelezte, hogy a helyieket lakossági egyeztetéseken igyekeznek majd meggyőzni, és bár elképzelhetőnek tartja, hogy elálljanak a tervektől, nem számol ezzel, mert bízik benne, hogy mindenki számára megfelelő megoldást fognak találni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!