Telex: Díjazást ígér a kormány az orvosoknak, ha kínai vakcinával oltanak

Telex: Díjazást ígér a kormány az orvosoknak, ha kínai vakcinával oltanak

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy háziorvosoknak kiküldött körlevél alapján nagyon szeretnék, ha Sinopharmmal oltanák az embereket.

Több budapesti háziorvosra hivatkozva írja a Telex, hogy a kormány oltási kampány indítana a kínai Sinopharm-vakcinával. A hétfő délután kiment levél azt kéri, keddig mérjék fel, hány embert tudnak beoltani vagy oltópontra irányítani, de a Sinopharmról szóló levélben arról is van szó, hogy állításuk szerint minden beadott oltásért díjazásban részesülnek. Ugyanilyen rész a szintén érkező új Pfizer-szállítmányokban nem szerepelt.

A háziorvosokat a Sára Botond, az oltási munkacsoport vezetője tájékoztatta róla, hogy április 25-én és 30-án nagy mennyiségű Sinopharm-oltóanyag érkezik Magyarországba, ezeknek pedig egy részét a háziorvosok kapják meg.

Az Operatív törzs a 24.hu-nak küldött válaszában azt írta, nincs olyan, hogy Sinopharm-fejpénz.

Úgy is hatásos lehet a kínai vakcina, ha az ellenanyagteszt negatív eredményt hoz

Szerbiában korcsoportokra lebontva elemzik az összes oltóanyag, így a Sinopharm hatékonyságát is, sőt országos vizsgálatra készülnek. Magyarországon a kormány nyilvános adatok nélkül állítja, hogy nem kell a harmadik dózist beadni. Az eddigi tapasztalatok alapján az oltóanyag hatékony, de előfordulhatnak esetek, amikor nem indult be az ellenanyag-termelés.

Szijjártó Péter külügyminiszter a mai napon jelentette be, hogy a 100 ezer második körös Szputnyik-vakcina után rengeteg kínai vakcina érkezik Magyarországra. Az amerikai engedélyezési okok miatt egyelőre 580 ezer dózis Janssen vakcina esett ki itthon az oltási tervből és ezért a magyar kormánynak sikerült 600 ezer dózisnyi Sinopharm vakcina szállítását előbbre hozatnia a kínaiakkal.

Hozzászólások