szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtök délutánig kell időpontot foglalniuk azoknak, akik regisztráltak, majd megkapták az értesítést, és szeretnének oltást kapni a jövő hét elején. Sinopharm vakcinával fogják őket oltani az egyetemi oltópontokon.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Tisztelt Oltásra Regisztrált! Tájékoztatjuk, hogy a COVID19 fertőzés elleni vakcina beadásához Önnek regisztrációjakor ehhez a telefonszámhoz megadott TAJ számmal egyéni oltási online időpontfoglalásra van lehetősége, április 22-én 16:00 óráig. Kérjük foglaljon oltási időpontot az eeszt.gov.hu oldalon! (Kérjük az időpont foglalásnál vegye figyelembe, hogy a foglalt időpont módosítására az elektronikus felületen már nincs lehetőség.) Az oltás Shinopharm vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton a foglalt időpontban pontosan szíveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magával a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tud tölteni. Nincs teendője, amennyiben Ön már megkapta az oltást vagy az elmúlt 3 hónapban koronavírusos volt. Amennyiben oltására bármilyen okból nem kerül sor, a későbbiekben is megkaphatja az oltást.

Ez olvasható abban az SMS-ben, amit 70 ezer oltásra regisztráltnak küldtek ki szerdán. A kormány azt közölte, hogy kísérleti jelleggel internetes foglalással lehet oltásra jelentkezni jövő hét elejére az egyetemi oltópontokra.

Internetes oltásfoglalással kísérletezik a kormány

Az egyetemi oltópontokra hívnak SMS-ben 70 ezer embert jövő hét elejére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!