szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A politikus 68 éves volt.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Elhunyt Utassy Éva, a Demokratikus Koalíció (DK) dunaújvárosi önkormányzati képviselője – közölte a párt szerdán, hozzátéve, hogy a politikus 68 éves volt, és hogy "a koronavírus ragadta el szeretteitől, közösségünktől".

A DK szerint Utassy Éva "szívvel-lélekkel szolgálta városa polgárait és a pártot. "Idősügyi tanácsnokként sok helyi polgár problémáját oldotta meg. Csodás közösségi emberként mindig mindenki számíthatott rá. Nagyon fog hiányozni. Részvétünket nyilvánítjuk a családjának, emlékét szeretettel megőrizzük" – írták.

A párt márciusban két másik képviselőjét is elveszítette: Penz Andrást, és Gyűrüs Károlyt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!