Tetszett a cikk?

A pályakezdők foglalkoztatásának elősegítése és munkanélkülivé válásuk megelőzése érdekében programot dolgozott ki a Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ. Szeptemberben 62 különféle rendezvényt tartanak a megyében az állásbörzéktől a katonai toborzókig.

A Komárom-Esztergom Megyei Munkaügyi Központ igazgatója, Vági Róbertné elmondta: a nyilvántartásban augusztus végén 921 pályakezdő szerepelt, közülük 159-en általános iskolát, 149-en gimnáziumot végeztek, 459 szakképzett középfokú és 154 pedig felsőfokú végzettségű. Mivel szeptember elsősorban a tanulmányaikat idén befejezett pályakezdők hónapja, munkaerő-piaci esélyeik növelésére 62 különböző rendezvényt tartanak, és valamennyi kirendeltségen lesz honvédségi toborzó is. Az állásbörzéken a munkáltatók képviselői adnak tájékoztatást az álláslehetőségekről.
A tatabányai és a komáromi kirendeltségen álláskereső műhelyt nyitnak, amelyekben a helyi és a megyei állások mellett az országos lehetőségekről is tájékoztatják az érdeklődőket. A sikeres önálló álláskeresést úgynevezett önmenedzselő programok - szervezett csoportos foglalkozások - is segítik. A kisbéri kirendeltség a diplomás pályakezdők számára szervez tájékoztatót az Európai Unióban történő munkavállalás lehetőségeiről.
Az év első nyolc hónapjában 555 pályakezdő helyezkedett el a munkaügyi központ közvetítésével. A munkáltatók fogadókészségét a tapasztalatlan, gyakorlatlan pályakezdők iránt a központ különböző támogatásokkal erősíti. Jelenleg 424 pályakezdőt foglalkoztatnak a munkáltatók ilyen eszközök igénybevételével. Mindezeken túl jelentős a közhasznú foglalkoztatás, a foglalkoztatást bővítő bértámogatás és a munkába járás utazási költségtérítése is. (MTI)
A második tesztje már negatív lett a kisvárdai focistának

A második tesztje már negatív lett a kisvárdai focistának

Tállai: A magyar járványügyi intézkedések világraszólóak

Tállai: A magyar járványügyi intézkedések világraszólóak

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével

Ezért óvatoskodik Brüsszel a magyar sajtószabadság megítélésével