szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Írországban mintegy tíz százalékkal csökkent az infarktusok száma egy évvel azt követően, hogy a munkahelyeken az egész országban betiltották a dohányzást - hangzott el az Európai Kardiológusok Társaságának konferenciáján Bécsben.

URLguru

További hasznos weblapokat szeretne a témában? Esetleg Ön osztana meg másokkal érdekes linkeket? Kattintson az URLguru.hu oldalra!

Az egész országra kiterjedő tiltás 2004 márciusában lépett életbe, s egy év múlva kimutatták, hogy Írország délnyugati részén 11 százalékkal kevesebb az infarktusok száma. "Az egészségügyi hatóságok számára szerte a világon ez a példa jó alap arra, hogy fontolóra vegyék a munkahelyi dohányzás betiltását" - mutattak rá a szakemberek.

A dohányzás a legfőbb megelőzhető halálozási ok a világon. A közelmúltban végzett kutatások eredménye szerint a passzív dohányzás is infarktushoz vezethet.

A WHO (Egészségügyi Világszervezet) idén májusban az egész világot arra szólította fel, hogy mindenütt tiltsák be a dohányzást a munkahelyeken és a zárt nyilvános helyeken.

MTI Karrier

Ki dolgozik a legtöbbet a világon?

Az amerikai munkaerő által létrehozott érték a legnagyobb, csaknem 63,9 ezer dollárnyi személyenként és évente - állapítja meg a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO), mely szerint ebben szerepet játszik, hogy a fejlett világban az amerikaiak töltik a legtöbb időt munkával a norvégok után.

MTI Karrier

Rabszolgasorban tartják a keleti munkavállalókat?

Gyakran "rabszolgatartással" felérő körülmények között foglalkoztatják a kelet-európai EU-tagállamokból nagy-britanniai munkavállalásra érkezőket - áll a brit országos szakszervezeti szövetség (TUC) jelentésében.

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

Külföldön terjeszkedne a Szerencsejáték Zrt.

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

18 ezer földrengés után vulkánkitörés következhet Izlandon

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől

Megjelent a rendelet: így vásárolhatunk és intézhetjük ügyeinket hétfőtől