szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP azt javasolja, hogy az önkormányzatokat közmunka programot segítő szervezők támogassák - mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióvezető-helyettese, frakcióigazgató a képviselőcsoport informális ülése után.

A háromezer segítő nem jelent pluszkiadást, támogatott foglalkoztatottként segítenék az önkormányzatokat a közmunka programok koordinálásában - közölte a kormánypárti politikus, miután a frakció meghallgatta Szűcs Erika szociális és munkaügyi minisztert. 

Tóbiás József elmondta, az önkormányzatokat támogatással akarják közfoglalkoztatási tervek készítésére ösztönözni. Hozzátette: megváltoztatnák az önrészek arányát is, a segélyek tekintetében magasabb lenne az önkormányzati önrész, míg a közmunka programoknál jóval alacsonyabb.
 
MTI Karrier

Újabb közmunkaprogramok 4500 foglalkoztatottnak

Újabb közmunkaprogramok indulnak 3,6 milliárd forint ráfordítással. Az erdőművelési, vasúttisztasági és közútkarbantartó feladatok körülbelül 4500 személynek adnak majd a következő hónapokban munkalehetőséget, és legalább a minimálbért jelentő keresetet - ismertette Lamperth Mónika szociális és munkaügyi miniszter.

MTI Itthon

Surján: a segélyezés nem romakérdés

Surján László fideszes európai parlamenti (EP) képviselő szerint a szociális ellátórendszer „potyautasait” csak azután lehet büntetni, ha minden megtörtént a rendszerváltás után megszűnt egymillió munkahely visszaállítása érdekében.

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját

Végre szétszedték az Apple vezeték nélküli fejhallgatóját

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Letartóztatták a ferencvárosi késelés gyanúsítottjait

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében

Az összes vádlottat felmentették az izsáki vadászház ügyében