szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a szakszervezet sztrájkköveteléseiről és a még elégséges szolgáltatásról a szerdai tárgyaláson. Az egyeztetést július 10-én, csütörtökön 9 órakor folytatják.

Bárány Balázs, a VDSZSZ alelnöke megismételte a július 1-jén hozott sztrájkbizottsági döntést, miszerint ha nincs haladás az egyeztetéseken, akkor két hétben belül - a határidő július 14-én lejár - folytatják a sztrájkot.

A VDSZSZ alelnöke szerint a megegyezésnek politikai akadályai vannak. Ebben részesek a MÁV-nál működő néhány szakszervezet - köztük a Vasutasok Szakszervezete - egyes vezetői, akik - tudomásuk szerint - döntéshozóknál járnak közben annak érdekében, hogy ne szülessen egyezség a VDSZSZ-szel.

Sigulinszki Tibor, a MÁV Zrt. szóvivője elmondta, hogy január óta a VDSZSZ nem látja be, hogy követeléseik irreálisak, a folyamatos sztrájkfenyegetéssel bizonytalanságban tartja az utasokat, a vasutasokat. Reményét fejezte ki, hogy a pénteki és a szombati vasutasnapi rendezvényeket nem zavarja meg senki és semmi.

A VDSZSZ eredeti követelése 10 százalékos többlet béremelés a kiszervezett MÁV-társaságok munkavállalóinak a megajánlott 6,9 százalék felett, a MÁV Cargo privatizációs bevételéből 250 ezer forint kifizetése valamennyi vasutas számára. Ez egészült ki azzal a követeléssel, hogy a korábban bezárásra szánt 38 vasúti szárnyvonalon maradjon meg a személyszállítás, valamint, hogy a munkáltató 1,1 százalékos béremeléssel kompenzálja a vártnál magasabb inflációt.

Karrier

Hogyan kérjünk fizetésemelést?

Ha valaki elégedetlen a fizetésével, kérjen többet. Dylan Jones munkáltatóként nem szívesen ad inflációkövetésnél nagyon emelést, de azért elmondja, hogyan – és hogyan nem - érdemes kérni. A HVG Kiadó által megjelentetett Férfi minden esetben című könyv szerzőjének tanácsai.

MTI Karrier

Szerdán újra próbálkozik a MÁV és a VDSZSZ

Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között a szakszervezet sztrájkköveteléseiről és a még elégséges szolgáltatásról folytatott hétfői tárgyaláson. Az egyeztetést szerdán folytatják.

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Az eddigi legsprituálisabb dalával jelentkezett a Belau – premier a hvg.hu-n

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E

Látványos tuningot kapott az elektromos Ford Mustang Mach-E