szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több mint kétezer aláírást gyűjtött a Kazincbarcikai Vegyész Szakszervezet a BorsodChem Zrt. 550 elbocsátani tervezett dolgozójának megmentése érdekében – írta keddi számában az Észak-Magyarország. A BorsodChem a múlt héten jelentette be, hogy jelentős elbocsátásokra készül.

Eördöghné Pataki Irén, a szakszervezet elnöke úgy nyilatkozott, hogy kiterjesztették a tiltakozó aláírásgyűjtést Kazincbarcika városára is. Az észak-borsodi város forgalmasabb csomópontjainál gyűjtötték az aláírásokat.

Szitka Péter, Kazincbarcika szocialista polgármestere arról számolt be, hogy elmozdultak a holtpontról, ami reményt jelenthet a munkahelyek megtartására. Több mint egy hét van még hátra, hogy érdemben záruljanak a megbeszélések, különben visszafordíthatatlanná válnak a folyamatok. Csütörtökön újra a tárgyalóasztalhoz ülnek az érintett felek – olvasható a napilapban.

MTI Gazdaság

BorsodChem: befejeződött a kiszorítási eljárás

A BorsodChem részvényeit várhatóan március 30-val kivezetik a Budapesti Értéktőzsdéről, és egyúttal a Londoni Értéktőzsdéről is törlik a letéti igazolásait – közölte a társaság a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

MTI Gazdaság

Rahimkulov eladja részesedését a Borsodchemben

Megdet Rahimkulov eladja részesedését a Borsodchemben egy moszkvai lap szerint. A Vedomosztyi szerint Rahimkulov kész eladni egész részvénycsomagját. „Teljes mértékben kielégítenek az opció feltételei, és kész vagyok élni vele” – mondta a legvagyonosabb magyarországi üzletember, aki 280 millió dollárt kaphat a pakettért az orosz lap számítása szerint.

Karrier

Elbocsátás a BorsodChemnél: 550 dolgozó mehet

Elbocsátja 550 dolgozóját a BorsodChem Zrt., a társaság a tervet kedden közölte a dolgozókkal, az önkormányzattal és a munkaügyi központtal, Kazincbarcika szocialista polgármestere pedig levélben fordult a miniszterelnökhöz és a kormányhoz támogatásért.

 Az egyházi iskolák tanárai is nekimentek a NAT-nak

Az egyházi iskolák tanárai is nekimentek a NAT-nak

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

670 delfintetemet mosott partra a víz, a halászokat okolják a történtek miatt

Beperli a The New York Timest Trump kampánycsapata

Beperli a The New York Timest Trump kampánycsapata