szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Raiffeisen Bank Zrt. 2009-ben mintegy 8 százalékos csoportos létszámcsökkentést tervez, a valamennyi területet érintő leépítés során a hitelintézet 315 dolgozótól válik meg a következő két hónap során - erősítette meg a Világgazdaság (VG) Online értesülését csütörtökön a hitelintézet.

Az idén és a következő években a romló gazdasági körülmények miatt lassúbb üzleti növekedéssel számol a bank vezetése, a nyereséges működés érdekében költséggazdálkodását is a megváltozott körülményekhez igazítja. A Raiffeisen a leépítésben érintett munkatársainak a törvényben előírtnál kedvezőbb felmondási feltételeket biztosít, valamint karrier-tanácsadással támogatja munkaerő-piaci elhelyezkedésüket - közölte a hitelintézet.
 
Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese egy tavalyi sajtótájékoztatón úgy vélekedett, 2009 a visszaeső gazdasági növekedés és a hitelszűke miatt "siralmas esztendő" lesz. Azt mondta, a 2008-ra tervezett hálózatbővítést még befejezi a bank, 2009-ben azonban nem bővül a hálózat, s a létszám szinten tartására törekednek.
 
A VG Online - Felcsuti Péter vezérigazgató Raiffeisen-dolgozóknak írt levelére hivatkozva - csütörtökön a létszámcsökkentés mellett arról is beszámolt: 2009-ben csak óriási erőfeszítések és szerencse révén kerülheti el a bank, hogy története során először veszteséges legyen. A banknál korlátozzák a gépkocsi-használatot, a rendezvényeket és a marketing büdzsét is megvágják.

hvg.hu Vállalkozás

Válság: mennyivel kevesebb a meghirdetett állás?

Csoportos létszámleépítések, gyárbezárások, csökkentett munkaidőben történő termelés, és szektortól függetlenül sok céget érintően a racionalizálás, ami szinte minden esetben létszámcsökkentést jelent, valamint a létszámstop a leggyakrabban hallott szavak mostanában az álláspiacon. De mennyivel nőtt az álláskeresők száma az elbocsátások következtében?

MTI Karrier

Az MNB elbocsátja munkatársainak 14 százalékát

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) elbocsátja dolgozóinak 14 százalékát, a 91 fős létszámcsökkentés egy 2008 elején indított hatékonyságjavító program része, amellyel a jegybank évi 1,7 milliárd forintot takarít meg – írta az index.hu az MNB által megerősített információ alapján szerdán.

MTI Karrier

Csoportos létszámleépítésre készül a Delphi Thermal

Az autók légkondicionáló berendezéseihez kompresszorokat gyártó balassagyarmati Delphi Thermal Hungary Kft. csoportos létszámcsökkentésre kényszerül a pénzügyi válság hatására jelentkező megrendelés-csökkenés miatt .

Direkt36: Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába

Direkt36: Egymilliárdot pumpáltak át az Orbánék által épített balkáni médiába

Szabó István nem veszi át az életműdíjat a Magyar Filmakadémia Egyesülettől

Szabó István nem veszi át az életműdíjat a Magyar Filmakadémia Egyesülettől

Taylor Swift nagyot terpeszkedik a metrón

Taylor Swift nagyot terpeszkedik a metrón