szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra sem sikerült egyezségre jutnia a BKV vezetőségének és a szakszervezeteknek az idei béremelésről - közölték érdekképviseleti vezetők a keddi tárgyalás után.

Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke elmondta, hogy a cég továbbra is ragaszkodik a 2,3 százalékos bérfejlesztéshez, míg a szakszervezetek 2009-ben 8 százalékos béremelést szeretnének elérni. 

A BKV vezetésének hivatalos ajánlata az Országos Érdekegyeztető Tanács 3-5 százalékos ajánlása alatt van - tette hozzá. A tárgyalások folytatódnak, de kérték a vezetőségtől, hogy gyorsítsanak az egyeztetések ütemén. A cég erre még nem válaszolt.

Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy saját nevükben és a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége képviseletében követeléseiket levélben is eljuttatták a vezetőséghez. A dokumentumban a 8 százalékos bérfejlesztés mellett a béren kívüli juttatások megőrzését kérik és azt, hogy a vezérigazgató is vegyen részt a tárgyalásokon, amelyek csütörtökön folytatódnak.

MTI Karrier

BKV-bértárgyalások: 8 százalékot követelnek a szakszervezetek

Nyolcszázalékos béremelést követelnek a BKV szakszervezetei erre az évre; a cég viszont mindössze 2,3 százalékkal növelné dolgozói bérét - közölte Nemes Gábor, a Tömegközlekedési Dolgozók Független Szakszervezeti Szövetségének szóvivője a bértárgyalás után.

Szinte kiirtottak a megmentett tasmán ördögök két madárfajt

Szinte kiirtottak a megmentett tasmán ördögök két madárfajt

Új mutációt azonosítottak Indiában, megjelent a delta plusz variáns

Új mutációt azonosítottak Indiában, megjelent a delta plusz variáns

Ha nyerünk Németországban, biztosan továbbjutunk

Ha nyerünk Németországban, biztosan továbbjutunk