szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Austrian Airlines csoport egy évre szólóan csökkenti utaskísérői munkaóráit és fizetését, és pilótái béréből is lefarag. Az intézkedést június 1-től vezetik be az osztrák légitársaságnál és regionális leányvállalatánál, a Tyroleannál.

A mintegy kétezer utaskísérő munkaidejét 10 százalékkal, bérüket 5 százalékkal csökkentik. A légitársaságnál dolgozó ezer pilóta 5,0-8,5 százalékos fizetéscsökkenéssel számolhat.

A társaság már márciusban bejelentette, hogy 2600 főnyi földi személyzete munkaidejét mérsékli április 1-től, legalább féléves időtartamra. 
 
A Lufthansa német légitársaság február végén 4,49 eurós részvényenkénti vételi ajánlatot tett az Austrian Airlines osztrák légitársaság közkézi részvényeire. A német légitársaság ajánlata március 2-től május 11-ig érvényes. 
      
A Lufthansa már korábban megszerezte az osztrák ÖIAG állami holding AUA-ban volt részét, 41,6 százalékát, és most az osztrák légitársaság feletti teljes ellenőrzés megszerzésére tett lépést. Az ajánlat lejárati ideje előtt a Lufthansa legkevesebb 75 százalékos szavazati jogot biztosító AUA-részvényre tehet szert.

MTI Karrier

25 éves csúcson az amerikai munkanélküliség

Márciusban 663 ezerrel csökkent az Egyesült Államokban a mezőgazdaságon kívül foglalkoztatottak száma, és a munkanélküliség elérte a 8,5 százalékot, amire 25 éve nem volt példa.

Karrier

Béremelés helyett extra szabadság

A munka és magánélet egyensúlyára manapság egyre több vállalat figyel, sőt néhányuk már választható cafeteria-elemként extra szabadságot is felajánl dolgozóinak. A Hewitt felmérése szerint 2008-ban csökkent az e juttatást alkalmazó vállalatok száma, pedig nagymértékben növelheti a motivációt és a cég iránti elkötelezettséget.

MTI Karrier

Két százalékos béremelés a német acéliparban

A német acélipari dolgozók és a munkáltatók részlegesen 2 százalékos átlagos béremelésben állapodtak meg a jövő évre, és idén az alkalmazottak 350 eurós egyszeri pótlékot kapnak - közölték a német fém- és gépipari szakszervezeti szövetségben (IG Metall).

MTI Karrier

Tömeges elbocsátások Japánban

Japánban három éves csúcsot döntött a munkanélküliség februárban, az új álláslehetőségek pedig hat éves mélypontra süllyedtek az egyre mélyülő recesszió miatt.

Megjelent Szlovákiában a koronavírus delta variánsa

Megjelent Szlovákiában a koronavírus delta variánsa

800 lóerős motort kapott az új Porsche 911 Turbo S

800 lóerős motort kapott az új Porsche 911 Turbo S

Gulácsi Péter: Mindenki tudja, hogyan gondolkodom a világról

Gulácsi Péter: Mindenki tudja, hogyan gondolkodom a világról