Dupla profit, megemelt éves terv, de ez is kevés - Esik a Siemens

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
ecoline.hu
Tetszett a cikk?

A Siemens üzleti éve március 31-ével záruló második negyedévében – a folytatódó tevékenységből származó – 2,79...

A Siemens üzleti éve március 31-ével záruló második negyedévében – a folytatódó tevékenységből származó – 2,79 milliárd euró nettó nyereséget ért el, az egy évvel korábbi 1,48 milliárd után. Az eredményt javította a francia atomenergia-cég, az Areva NP-ben meglévő tulajdonrészének eladásából származó 1,52 milliárd eurós bevétel. (Ez az összeg egy bírósági perrel összefüggésben utólag még módosulhat.)

Az ipari üzletág működési eredménye 45 százalékkal nőtt, az energetikai divízió (az Areva NP részesedéssel összefüggésben) közel triplázott ezen a soron, az egészségügyi szegmens mérsékelt 3 százalékos csökkenést mutatott.

A cég forgalma 17,71 milliárd euróra nőtt, egy esztendővel korábban ezen a soron 16,52 milliárd állt. A FactSet Research elemzői előzetesen 2,14 milliárdos profitot, s 18,32 milliárdos árbevételt vártak.

A cég az eredmény publikálásával egy időben jelezte, hogy az új megrendelések 28 százalékra emelkedtek a most zárult második negyedévben. Az éves eredményprognózist pedig a korábbi 35 százalékos növekedéshez (5,5 milliárd euróhoz képest) 7,5 milliárd euróra emelték. Elemzők korábban 6,2 milliárdos éves profitot becsültek.

A részvény a szerdai kereskedést mintegy fél százalékkal a keddi 97 eurós záróár alatt kezdte, majd 95 euróig csökkent az árfolyam, innen azonban már emelkedés indult, tíz óra tájban 95,68 eurón járt a papír. A piaci benchmark ugyanebben az időben 0,1 százalékos mínuszt mutatott az előző napi utolsó értékhez képest.

Ecoline

Hozzászólások