"Kacsalábon forgó" logiszitkai központ nyílik Szikszón

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Szerdán ünnepélyesen is megnyitják Szikszón azt a modern logisztikai központot, amit zömében helyi munkaerő igénybevételével építettek és ami a környéken élőknek teremt munkát. A logiszitkai központot főként a Hellnek építették, de a szabad kapacitásokat a környék vállalkozói vehetik majd igénybe.

A térség legmodernebb regionális logisztikai központját építették föl Szikszón, ahol szerdán, ennek köszönhetően egy 6000 négyzetméter alapterületű, 10 dokkoló kapus, rámpakiegyenlítéses rendszerű logisztikai központot nyitnak meg a vállakozások előtt. 

A központ  építésének túlnyomó részét is helyi vállalkozók végezték - ahogyan az Üvegszikla Ingatlankezelő Kft alkalmazásába is szinte kizárólag helyi és környékbeli munkavállalók kerülnek majd. A Szikszó határában lévő ipari parkban, a 3-as főút mellett,  a Hell Energy töltőüzemének szomszédságában épült komplexum kapacitásának zömét az energiaitalgyártó cég kötötte le, de az e feletti, mintegy 20-25 százaléknyi szabad kapacitást a cég a környék vállalakozásainak hirdeti meg.