szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az NGM elismerte, hogy az állami szerencsejétékcég is indult a kaszinóüzemeltetésért, azt viszont már nem árulták el, miért bukott el mindenhol. Az Andy Vajna, illetve ifjabb Szima Gábor érdekeltségébe tartozó cégek azért nyertek kaszinókoncessziókat, mert megbízható adófizetők - indokolt a tárca.

Új bizniszt kell kitalálni a Szerencsejáték Zrt.-nek, miután az állami cég mindenhol elhasalt a kaszinóüzemeltetésre kiírt tenderen - írta a Napi.hu hétfőn a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közlésére hivatkozva.

A házon belül induló Szerencsejáték Zrt.-t Andy Vajna kormánybiztos Las Vegas cégcsoportja, illetve az ifjabb Szima Gáborhoz köthető Aranybónusz 2000 Kft. utasította maga mögé.

A kaszinótenderért felelő NGM arról nem adott felvilágosítást, miért nem nyert az állami szerencsejátékcég. Vajon nem elég átláható, nem megbízható adófizető, vagy keveset ígért? - ezekre a találgatásokra nem adott választ a minisztérium.

©

Mint arról beszámoltunk, május elején Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter úgy döntött, hogy Vajna cége vihet öt budapesti és Pest megyei kaszinót, az Aranybónusz pedig két koncessziót nyert Kelet-Magyarországra. Egy 2013-as törvénymódosítás szerint Magyarországon összesen 11 kaszinó kaphat engedélyt.

Szima Gábor édespaja idősebb Szima Gábor, a DVSC tulajdonosa, magánvagyonát 4,8 milliárd forintra becsülik. Szimáék teljesen újak a szerencsejátékpiacon. Az Aranybónusznak 2012-ben 700 millió forintos bevétele volt, és nulla alkalmazottal működött.

Az NGM indoklása szerint azért kapták ők a kaszinókoncessziókat, mert Vajna és Szima cége is megbízható adófizető.

A tárcánál egyelőre egyeztetések folynak arról, hogy a Szerencsejáték Zrt. a jövőben milyen típusú játékok szervezésével "tud a leghatékonyabban hozzájárulni a költségvetési bevételekhez"- írta fogalmazott a minisztérium.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Élesben Szarka Gáborral: Gyalázat kategória, amit néhány oktató csinált

Élesben Szarka Gáborral: Gyalázat kategória, amit néhány oktató csinált

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Megvágták egy nő arcát Csepelen, feltehetőleg az SZFE-s maszkja miatt

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában

Az anális koronavírusteszt a legújabb téma Kínában