Százmilliókkal tömik ki a magyar infotech startupot

Százmilliókkal tömik ki a magyar infotech startupot

Utolsó frissítés:

Privát társbefektetők és a Széchenyi Tőkealap együttesen 365 milliót fektetnek be a ShiwaForce.com magyar információtechnológiai vállalkozás bővítésébe.

Az SZTA több ütemben 200 millió forinttal száll be és ezzel a befektetéssel már több mint 40 magyar vállalkozás fejlesztését támogatja forrásaival a hazai kockázati tőke szcéna egyik meghatározó szereplőjeként. A tőkét a ShiwaForce.com az idén májusban a világ 15 leginnovatívabb üzleti szoftverének választott KARMA Platform nevű innovációjának fejlesztéséhez használja fel. A nemzetközi piacra lépésen túl a cég ezzel a tőkebevonással összesen 25 új munkahelyet teremt.

„A befektetés a nemzetközi piacra lépésünk folyamatát katalizálja. Az eddig főként nagyvállalati igények figyelembe vételére alkalmas KARMA Platform fejlesztését a skálázódás irányába tudjuk lendíteni és számos kis- és középvállalkozás kiszolgálására tesszük alkalmassá a globális piacon” – magyarázza Kovach Anton a ShiwaForce.com vezérigazgatója, akinek korábbi cége a régióban leggyorsabban növekvő hazai online technológiai vállalatként a Deloitte Technology Fast 50 listájának élén végzett. A Széchenyi Tőkealap forrásai mellett a 2011-ben alapított társaság főtulajdonosa és privát társbefektetői további 165 millió forint tőkét biztosítanak a cég számára.

A vállalkozás legismertebb, immár 15 éve működő saját fejlesztésű terméke a SIWWWA tartalomkezelő rendszer, amely hazai banki, biztosítói és telekommunikációs nagyvállalati ügyfelek – mint az OTP vagy a Magyar Telekom – online felületeit, portálrendszerét, webes alkalmazásait szolgálja ki. A termék a tartalomkezelés mellett a felhasználó viselkedésén alapuló értékesítés-támogató megoldásokat is használ. A ShiwaForce legújabb fejlesztése a KARMA Platform, amely Excel táblákat alakít webes alkalmazásokká, az elmúlt évben került piacra és villámgyorsan megszerezte első vevőit. Tavaly pedig egyedüli, nem angolszász startupként került be a Bloomberg GROW Fórumára.

A fejlesztési kapacitás és nemzetközi piacra lépés bővítéséhez a társaságnak további forrásokra volt szüksége, ezért került sor külső tőkebevonásra és tőkeemelésre. A ShiwaForce jelenleg 53 főt foglalkoztat, és alkalmazottainak száma másfélszeresére bővül, amely összesen 25 munkahelyet teremt a befektetésnek köszönhetően. Az SZTA – más befektetéseihez hasonlóan – kisebbségi részesedést szerez a társaságban.