Kreatív ipari vállalkozása van? Akkor ezt Önnek találták ki!

Kreatív ipari vállalkozása van? Akkor ezt Önnek találták ki!

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kreatív ipari vállalkozások számára indít mentorprogramot a Design Terminál. A program célja, hogy a magyar kreatív ipar képviselői szabadalmi jogi, üzletfejlesztési és márkaépítési területen is felkészülten lépjenek a nemzetközi piacra.

A program célja, hogy a néhány éven belül globális jelenlétet is elérni képes magyar kis- és középvállalkozásokat felkészítse a nemzetközi piacon való helytállásra. A programban a Design Terminál félévente 3-5 vállalkozás piacra juttatását segíti díjmentesen. A pályázatra olyan magyar kreatívipari vállalkozók jelentkezését várják, akik az ipari formatervezés, a divatipar és az újmédia területek valamelyikén már rendelkeznek saját céggel. A mentorok az iparjogvédelem, az üzletimodell-fejlesztés és a márkaépítés területén segítik a résztvevőket. A szakmai stáb tagjai többek között: Ács Zoltán, a Design Terminál inkubációs program vezetője; Szegner Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. üzletfejlesztési igazgatója; Batta Barnabás és Misetics Mátyás, a Mitte Communications stratégiai, illetve kreatív igazgatója; valamit Nemes Attila, a Kitchen Budapest társalapítója. A pályázat leadási határideje 2014. augusztus 8.

A Design Terminál idén elindított inkubációs tevékenységének keretében, a most meghirdetett mentorprogram mellett ingyenes konzultációs programmal is segíti a piaci szereplőket, a befektetők számára pedig iparági elemzésekkel népszerűsíti a magyar kreatív vállalkozásokat.