Oszkó ráveti magát a startupokra

Oszkó ráveti magát a startupokra

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Évi 15-20 projektet karolna fel Oszkó Péter szeptemberben indult finanszírozási programjában, amelyek felturbózására évi félmilliárd forintot szánnak.

Az Oszkó Péter nevével fémjelzett, kezdeti szakaszban lévő startupok üzleti inkubációjával és nemzetközi piacokra juttatásával foglalkozó OXO Labs a januári feltőkésítés és csapatbővítés mellett bevezetett egy, a programjában részt vevő projektek számára kialakított, a nemzetközi piacon a „convertible note”-ként ismert terméket. „Az ilyen típusú megoldásokra elsősorban azoknak az akcelerált projektjeinknek van szüksége, akik egy várható következő körös tőkeemelésig megoldást keresnek tevékenységük finanszírozására” – mondta el Oszkó. A meghirdetett finanszírozási termékre évente mintegy 500 millió, projektenként maximum 50 millió forintnyi forrás szánnak.

A cég szeptemberi indulása óta már több mint egy tucat a mobilfejlesztések, a közösségi média, a vállalati szoftverek, big data alkalmazások, hardver fejlesztések, illetve más, a technológia, a design és a divat területén működő hazai startuppal dolgozik együtt. „A tervek ambiciózusak: évi 15-20 új projektet tervezünk vállalni. Bár magasnak tűnik a szám, de egyáltalán nem lehetetlen: nem csak Magyarországon, hanem az egész régióban, azon belül elsősorban Ausztriában, Szlovákiában és Romániában vagyunk aktívak, rengeteg izgalmas projekt van a radarunkon” – tette hozzá Oszkó.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!