Végrehajtások indultak Matolcsy unokatestvérének cégénél

Végrehajtások indultak Matolcsy unokatestvérének cégénél

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egymás után két végrehajtást is elrendelt idén a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Matolcsy György jegybankelnök unokatestvérének cégénél.

A cégadatbázis szerint Szemerey Tamás kizárólagos tulajdonában álló Bankonzult Pénzügyi és Gazdasági Tanácsadó Kft. először január közepén kapott értesítést végrehajtásról, majd március 22-én – írja a 24.hu.

A lap megkérdezte a céget az okokról. Az első esetről a cég azt írta, hogy az néhány kisebb tételből adódott – a személyi jövedelemadónál például 26, az egészségügyi hozzájárulásnál 44, a szakképzési hozzájárulásnál pedig 29 ezer forintos elmaradásban voltak. Magyarázatuk szerint a pénzügyi részlegük néhány tételt nem rögzített utalásra, ezeket pótolták, amikor észlelték a mulasztást, de a hétvége miatt csak a végrehajtástól számított négy nap késéssel tudták megtenni.

A második, március 22-én érkezett értesítést nem tudták mire vélni, mivel, mint írták, a végrehajtás elrendelésekor adófolyószámlájuk adózói többletet mutatott. Ezután a NAV-tól nullás igazolást kértek, s kaptak is, így az eljárás március 28-án meg is szűnt a nyilvánosan elérhető információk szerint.

A 24.hu emlékeztetett: a jegybank mind a hat alapítványa 750-750 ezer forintot fizetett a Bankonzultnak gazdasági elemzésért, emellett külön is megvette a kiadványt havi félmillióért. A cég árbevétele az évi 60 millió forintos megbízással 2015-ben 230 millió forint fölé hízott az előző évi 160 millióról.

A lap szerint a cég legfrissebb elérhető, 2015-ös beszámolójából az derül ki, hogy papíron meglehetősen rosszul keresnek az alkalmazottai: a 11 munkatárs átlagos bérének nettója akkor 78 ezer forint volt, ami 10 ezerrel kevesebb az egyszemélyes háztartások létminimumától.

Hozzászólások