Hulladékbotrány Kaposváron: Erdőben kötött ki a színházból kihordott sitt

Hulladékbotrány Kaposváron: Erdőben kötött ki a színházból kihordott sitt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Több ezer köbméter építési hulladékot borítottak le a kaposújlaki erdő szélére. A helyi önkormányzat feljelentést tett.

A kaposújlaki erdő szélére hordták a felújítás alatt álló kaposvári Csiky Gergely Színház bontási hulladékát. A több méteres törmelékhalommal egy vízmosást kezdtek feltölteni – számolt be a Kapos-T hírblog alapján kedden az RTL Híradó.

Több méter vastagon borították be sittel az erdő szélét Kaposújlakon, de az oda vezető úton is elterítettek építési hulladékot.

Kovács Jenő, Kaposújlak alpolgármestere hétfőn rendőrökkel ment ki a helyszínre, amikor a fuvaros cég emberei megpróbálták eltüntetni a sittet az útról. A rendőrök leállították őket.

Az alpolgármester az egyik munkástól tudta meg, hogy a kaposvári Csiky Gergely Színházból hordták oda a törmeléket, pedig a kaposújlaki önkormányzat biztosan nem adott erre engedélyt.

Amikor az interjút készítették, elhajtott a stáb mellett a fuvarozó cég vezetője és a kaposvári főépítész. Kérték tőlük, hogy álljanak meg, de tovább hajtottak. Szerették volna megtudni tőlük, miért voltak az illegális hulladéklerakónál, de később is hiába keresték őket.

Az erdő, ahová a törmeléket vitték, magántulajdonban van, az út pedig közterület. Felhívták az erdő tulajdonosát, aki azonban állította, hogy téves számot hívott a riporter, amikor meghallotta, honnan keresik.

A Csiky Gergely Színház épületét kedden is bontották még, az egyik szárnyát újjáépítik, amelyet még az ötvenes években húztak fel. A megbízó az önkormányzat, a kivitelező a ZÁÉV Zrt. Utóbbi cégtől mindössze annyit közöltek: ők nem kérték az alvállalkozótól, hogy a kaposújlaki erdő szélére hordja a sittet.

A rendőrség a kaposújlaki önkormányzat feljelentése után vizsgálatot indított az ügyben.

A kaposvári önkormányzattól az RTL Híradó kérdésére azt válaszolták: a színházi bontásból származó hulladéknak a városi inerthulladék-lerakóban van a helye. Várják a rendőrségi vizsgálat eredményét – tették hozzá.