Nyomoznak Hajdú Péter céges ügyével kapcsolatban

Nyomoznak Hajdú Péter céges ügyével kapcsolatban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Hajdú egy ukrán üzletasszonnyal bizniszelt, akiről a Bors azt írta, Beregszászon idénymunkás, és nem is hallott Hajdúról. A cikk után feljelentést tettek a rendőrségen, a nyomozás elindult ismeretlen tettes ellen.

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen a IX. kerületi ügyészség, miután Tényi István feljelentést tett a Hajdú Péter céges ügyeiről szóló Bors-cikk után – tudta meg a Magyar Nemzet. Hajdú Péter korábban arról beszélt, egy ukrán üzletasszonnyal kezdett közös vállalkozásba, közös műsorgyártást is terveznek.

Bors írta korábban arról, Hajdú Péter cége, a Frizbi Entertainment Kft. ellen 2016 tavaszán kezdett vizsgálódni a NAV. Ezzel párhuzamosan, június 16-án az Egyesült Királyságban bejegyezték a GB-UA Entertainment Ltd. társaságot, ami csupán 13 napja létezett, amikor összeállt a Hajdú vezette céggel. Hajdú később eladta részét GB-UA Entertainment Ltd.-nek, amelynek az ügyvezetője egy ukrán üzletasszony, Valentyna Leinart maradt. Hogy mennyiért, azt nem tudni. A cég tőkéje kb. 500 millió forint volt akkor, ez alapján szakértők 250 millió forintra saccolták a vételárat.

A lap megtalálta Valentyna Leinartot, ám a Beregszászon élő 55 éves nő nem tudott róla, hogy övé lenne a brit cég. Sőt, mint kiderült, nem is ismeri Hajdú Pétert, ő maga pedig nem üzletasszonyként, hanem idénymunkásként dolgozik – szakácsnőként vagy gombát szed a földeken. A nő állította, Hajdú visszaélt az adataival. Hajdú a Facebook-oldalán akkor azt írta, egy lejárató kampány része a cikk, jelezte, ügyvédjével megteszik a szükséges jogi lépéseket. Az ügyvéd szerint képtelenség a lap állítása.

Hozzászólások