szerző:
hvg.hu

A kérdés az esztétikai mellett praktikus szempontból is indokolt. Még a divattal más viszonyban álló nemzetek miniszterelnökei között is akad olyan, akinek meggyűlt a baja a ruhájával a hőségben.

A hölgyeknek könnyebb a dolguk: egy szellős, könnyű nyári ruha vagy lezser kiskosztüm nem csak vonzó és látványos viselet, hanem sokkal kényelmesebb is, mint például egy öltöny. Persze ma már a férfiak öltözködési szabályai is enyhülnek, de azért nekik a nyár még nagy próbatétel. A párizsi közlekedési vállalat, amelynél az alkalmazottak többsége egyenruhát visel, idén a bermudát is megengedte a buszsofőröknek, akik talán a leginkább szenvednek a kánikulában. De egy bankban, egy ügyvédi irodában vagy bármilyen más munkahelyen, ahol emberek tucatjai dolgoznak egy légtérben, szigorúbbak a szabályok. Például tilos az ujjatlan póló viselete. Ez kényelmes, de a hónalj szabadon hagyása nem megengedett.

Egy konzervatív ízlésű munkahelyen a rövid ujjú ing a célszerű, de szigorúan nyakkendő nélkül. Régen ez elfogadott volt, de ma már az áruházi eladókra emlékeztetne, ami például egy bankban vagy ügyvédi irodában nemkívánatos. Az öltözködési szakértők szerint a javasolt decens és még elviselhető legjobb megoldás, a feltűrt hosszú ujjú ing. De ezzel is vigyázni kell, nagyon nem mindegy, milyen anyagból készült az ing – írja a Le Figaro.

2015-ben Manuel Vals akkori francia kormányfő La Rochelle-ben az augusztusi hőségben tartott egy hosszú beszédet. A szónoklat végére elképesztően leizzadt, az ing a testére olvadt, olyan volt, mintha félmeztelen lenne, az internet népe napokig rajta röhögött.

Az ilyen kínos szituációkra van egy kellemetlen, de célszerű megoldás: egy könnyű zakó. Ebben ugyan még inkább melege van a szerencsétlen férfi munkavállalónak, de legalább izzadásának mérsékelten esztétikus látványa rejtve marad. A kevésbé elegáns munkahelyekre a kék vagy fehér, jó minőségű, természetes alapanyagból készült, rövid ujjú pólókat ajánlják.

Ami a nadrágot illeti: Maxim Donzel öltözködési szakértő szerint: „Senkire sem kényszeríthetjük szőrös lábszárunk látványát”. Tehát, amit szabad a buszsofőrnek, az szigorúan tilos egy irodában. Persze a fő szempont a státusz. Például egy szabadtéri munkahelyen, építkezésen vagy egy sátoros gasztronómiai bemutatón a munkavezető vagy a terepre küldött szakács öltözködhet célszerűen, tehát nagyon lezseren. De a projektet vezénylő menedzsernek vagy az esemény főszponzorának már tekintélyt parancsoló öltönyben, nyakkendőben illik megjelennie – még akár harminc fok fölött is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Kilenc megyére adtak ki figyelmeztetést a hó miatt

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Kasza Tibi továbbra is verhetetlen a Facebookon

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Fotók: Elárverezik Catherine Deneuve legendás Yves Saint-Laurent ruháit

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Australian Open: kiesett a Babos–Fucsovics-páros

Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

Vajna Tímea az Instagramon üzent elhunyt férjének

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap

Félbeszakadt egy előadás a Nemzeti Színházban vasárnap