szerző:
Z. B.
Tetszett a cikk?

Nem egyhamar lesz elektronikus jegy Budapesten.

Hiába jelentették be a napokban, hogy beléptetőkapukat szerelnek a 4-es metró néhány állomására, csütörtökön szerződésbontásra került sor a BKK és az elektronikus jegyrendszer eszközeit szállító Scheidt&Bachmann cég között. A hírt az azonnali.hu írta meg először, de a hvg.hu forrásai is megerősítették. Kérdeztük a BKK-t is, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

Dabóczi Kálmán BKK-vezérigazgató november eleji bizottsági meghallgatásán már belengette, hogy szerződésbontás jöhet a céggel, és nem tudta megmondani, mikorra készülhet el a projekt.

A BKK a szerződésbontás után igen előnytelen helyzetbe került. Egyrészt mert lejárt a bankgarancia, azaz a biztosíték arra, hogy a német cég fizetni fog, ha gond van – ezt a BKK ugyanis nem hosszabbította meg.

A német cég pedig moshatja kezeit, hiszen már leszállította a jegyolvasókat, ellenőrzőket és beléptetőkapukat, de a fontosabbat, vagyis a szoftveres hátteret azonban nem. És most már nem is egykönnyen lehet őket arra kötelezni, hogy tegyék meg.

Arról nem is beszélve, hogy több év pereskedés következhet, így a közeljövőben nemigen lesz elektronikus jegyrendszer Budapesten.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!