szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A déli vasút fejlesztését felügyelheti a volt kancelláriaminiszter, ezt Orbán Viktor jelentette be Szabadkán.

dohányzás, a tramtrain és a mezőhegyesi Ménesbirtok után Lázár János megkapta feladatnak a déli vasútvonal fejlesztésének felügyeletét is. Ahogy Orbán Viktor fogalmazott, a képviselő teljhatalmat kapott "a magyar–szerb vasúti közlekedés egészének újjáteremtésére" – számolt be a delmagyar.hu.

A Szabadka–Szeged és a Szabadka–Baja közötti vasútvonal hiányzó szakaszainak megépítéséről, illetve a meglévő részek modernizációjáról is megállapodott a szerb és a magyar kormány a tegnapi együttes ülésén Szabadkán. Ana Brnabić szerb és Orbán Viktor magyar kormányfő sajtótájékoztatóján elhangzott: a Budapest és Belgrád közötti vasútvonal korszerűsítése után a két főváros közötti menetidő 7-8 órányiról 2-3 órára rövidül. Lázár János a lapnak egy interjúban azt ígérte: akár már 2022-re elkészülhet a Szeged és Szabadka közötti vasútvonal, a menetidő a két város között 30 percre rövidülhet.

A tervek szerint Pécstől Debrecenig, Szabadkát, Szegedet és Hódmezővásárhelyet is érintve összesen 500 kilométernyi vasút épülne meg 10 év alatt 800 milliárd forint értékben.

Orbán Viktor már vasárnap Szerbiába utazott, ekkor Aleksandar Vučić elnökkel találkozott, a munkavacsorán az országok külügyminiszterei is ott voltak. Hétfőn a szerb és magyar kormány közös ülését tartották Szabadkán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A HP új laptopján automatikusan elsötétül a képernyő, ha nem a tulajdonosa ül előtte

A HP új laptopján automatikusan elsötétül a képernyő, ha nem a tulajdonosa ül előtte

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"

"Ez több mint digitális szakadék, ez már inkább digitális kanyon"

A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek

A járvány ellenére bővült a német autóipar, a magyar beszállítók is örülhetnek