A Szigetnél bizakodnak, egyelőre nem fújják le a fesztivált

A Szigetnél bizakodnak, egyelőre nem fújják le a fesztivált

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A legnagyobb nyári zenei fesztiváloknál abban bíznak, hogy nyárra lecseng a pánik.

„A Sziget Zrt. változatlanul szervezi a júniusi VOLT, a Balaton Sound és az augusztusi Sziget Fesztivált” – írja a Népszava csütörtöki számában.

Legalábbis magánlevélben több érdeklődőt erről tájékoztattak a fesztiválok, valamint nyilvános felületeik sem utalnak arra, hogy elmaradnának a rendezvények. Facebook-oldalukon azonban néhányan eladásra kínálnak jegyeket, illetve érdeklődnek azok visszaválthatóságáról.

Ismert, a kormány szerdán kihirdette a veszélyhelyzetet a koronavírus miatt, rendkívüli jogrendet hirdettek az ország egész területére.

Ezzel pedig az ötszáz fő feletti szabad téri rendezvényeket is betiltották. A legnagyobb hazai fesztiválszervezőnél a Népszava ismeretei szerint abban bíznak, hogy a nyárra lecseng a pánik, így rendezvényeik megtarthatók. A társaságnál a témában a lapnak „egyelőre” nem kívántak nyilatkozni.

Gerendai Károly, a Budapest Park nevű koncerthelyszín, két Michelin-csillagos étterem és a Lupa Strand tulajdonosa, és Sziget-alapító a napilapnak azt mondta, a „fesztiválszervezők és a vendéglátósok már most komoly veszteségeket kénytelenek elkönyvelni a koronavíruspánik miatt”.

A piaci szereplők alapvetően vészforgatókönyveket készítenek és arra számítanak, hogy az intézkedések néhány hétig-hónapig maradnak hatályban – tette hozzá. Gerendai számított rá, hogy az Orbán-kabinet gyors, határozott lépésekkel igyekszik elejét venni a vírus terjedésének. Ugyanakkor változatlanul kérdésesnek tart néhány pontos feltételt. Kérdés például, mennyire számít tömegrendezvénynek egy strand. Saját vállalkozásai közül a mostani helyzet főképp a Budapest Park április-májusi koncertjeit fenyegeti. Az első puhatolózó tárgyalások már meg is indultak a fellépések esetleges időbeli elcsúsztatásáról. A döntés a Sziget nagyobb rendezvényeit, így a július eleji VOLT és Balaton Sound, valamint az augusztusi Sziget Fesztivált egyelőre nem érinti – vélekedett.

Abban bízik, hogy a nyáron a meleg vagy más miatt a vírus terjedése visszaszorul. A tervezett programok közül inkább talán a május végi Gourmet és a júniusi a Gyereksziget lehet veszélyeztetettebb szerinte. De nyomatékosította, hogy nincsenek pontos ismeretei, mert a Sziget rendezvényeinek szervezésben három éve nem vesz részt.

Hozzászólások