szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Országos Kereskedelmi Szövetség titkára nyilatkozott a járvány jegyében újból bevezetett multiadóról.

Koronavírus-járvány
Van-e visszatérés a "normalitáshoz" az oltásoknak köszönhetően? Egyáltalán: mi az "új" normális? Utazunk? Nyaralunk? Bulizunk? Megyünk színházba és koncertre? Mennyire fenyegetőek a vírus különböző mutációi? Kell-e tartanunk negyedik, ötödik vagy sokadik hullámtól? Cikksorozatunkban megtalál mindent, ami a koronavírus-járványról tudnia kell.
Friss cikkek a témában

Nem ismerjük azokat a részleteket, amelyek alapján kiderülhet, hogy melyik multinacionális cég mekkora mértékben járul majd hozzá a válságalaphoz. Ezzel együtt természetesen nem kérdés, hogy a jogszabály által kötelezettek maradéktalanul teljesíteni fogják az új előírást – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek az áruházláncokat képviselő Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára. Vámos György arra a szombati bejelentésre reagált, amely szerint a válság kezelésére felállított alapot a kormány többek között a multinacionális kiskereskedelmi cégekre újból kivetendő különadóból kívánja feltölteni. A kabinet 36 milliárd forintos bevételre számít.

Vámos Györg elmondta: az elmúlt napokban megismert különféle válságkezelési javaslatokban már szerepelt, hogy a kormány vis maior pénzügyi válságalapot is létrehozhat, most már ismertté vált, hogy ebben az áruházláncoknak is közre kell működniük.

(Magyar Nemzet)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!