szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Adómentességet szeretnének, amíg vissza nem térnek a turisták. Helyette csak egyszeri támogatásra pályázhatnak, és arra is csak a vidéken élők.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Bevételük hónapok óta nincs a magyarországi idegenvezetőknek, és úgy számolnak, a koronavírus hatására ez még egy évig így lesz – számol be az RTL Híradó. Segítséget ugyanakkor – szemben a taxisokkal, fodrászokkal, vagy éppen gázszerelőkkel – alig kapnak a kormánytól.

Néhány napja flashmobbal próbálták felhívni erre a figyelmet, és segítséget kértek a pénzügyminisztériumtól. Ott nyilatkozta a Magyar Idegenvezetők Egyesületének alapító tagja, Adamikné Juhász Nóra a Híradónak, hogy azt szeretnék elérni:

2021. március 31-ig az idegenvezetők, akik ezzel keresik a kenyerüket, mentesüljenek minden adó és járulék alól.

Jövő héttől egyszeri, legfeljebb 200 ezer forintos támogatásra pályázhatnak azok az idegenvezetők, akik vidéken laknak. Erről Deák Judit, a Magyar Idegenvezetők Egyesületének elnöke azt mondta el a Híradónak: durván 4000 aktív idegenvezető van Budapesten, nekik ez nem jelent segítséget. Mindössze néhány tucat idegenvezető pályázhat a pénzre, de – mivel nem jönnek a turisták – aki megkaplya a támogatást, 4 hónap alatt az is visszafizeti azt a költségvetésbe a KATA adóterheként.

A Híradó megkereste a Magyar Turisztikai Ügynökséget. Az idegenvezetők szorult helyzetével kapcsolatban azt nyilatkozták:

Az elsődleges cél a belföldi forgalomélénkítés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: letarolta egy teherautó elejét a vonat Simontornyánál

Videó: letarolta egy teherautó elejét a vonat Simontornyánál

Két hatalmas drágakő milliárdossá tette, és most egy harmadikat is talált a szerencsés tanzániai bányász

Két hatalmas drágakő milliárdossá tette, és most egy harmadikat is talált a szerencsés tanzániai bányász

Zöld utat kapott a Richter méhen belüli fájdalomcsillapítója

Zöld utat kapott a Richter méhen belüli fájdalomcsillapítója