szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Herskovits Esztert nem elbocsátották, ő maga döntött úgy, hogy megy, mert nem ért egyet Rózsa Péter menesztésével.

Beadta felmondását Herskovits Eszter, a 168 Óra egyik vezető szerkesztője – tudta meg a 24.hu az érintettől. A lap kiadója már tudomásul is vette Herskovits döntését.

A hetilapnál 12 éve dolgozó Herskovits Eszter azután jelentette be felmondását, hogy a héten elbocsátották Rózsa Péter főszerkesztőt. Őt azért rúgta ki Milkovics Pál, az újságot tulajdonló Telegráf Kft. anyavállalata, a Brit Media vezérigazgatója és résztulajdonosa, mert a lapban megjelent egy többéves Facebookra feltöltött kép Orbán Viktorról és családjáról.

Milkovics szerint ez túllépte a jóízlés határát.

“Szerintem gyerekeknek ott nincs mit keresnie. De bármilyen politikus esetében ugyanezt a döntést hoztam volna” – mondta Milkovics Bolgár György rádióműsorában szerdán.

A most távozó Herskovits Eszter a 24.hu-nak hangsúlyozta:

Személyes döntésről van szó, aminek a legfőbb oka, hogy nem tudnám a korábbi a szakmai lelkesedéssel folytatni a munkát ebben az új felállásban. Nem értek egyet Rózsa Péter menesztésével, de biztos vagyok benne, hogy amíg a kollégáim ott dolgoznak a 168 Óránál, addig nem lesz irányváltás”.

Rózsa Péter helyét a Pesti Hírlap főszerkesztő-helyettese, Makai József veszi át, aki az elmúlt években előbb az Origónál, majd a szerkesztőség távozása után kiürült Vs.hu-nál dolgozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Májkrémmel és székkel dobálózott, eltörte a biztonsági őr kezét, majd leütött egy nőt egy fiatal férfi

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama

Így találjon új munkaerőt három nap alatt

Így találjon új munkaerőt három nap alatt