Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Vesztegetést ígértek, de elrakták a pénzt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vesztegetéssel házaló csalók és vesztegetni vágyó áldozataik buktak le.

Vesztegetési lehetőséget ajánló csalóknál razziázott a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség. A motozások, kutatások és kihallgatások öt embert érintettek, a héten végrehajtott akció pedig eredményes volt a közleményük szerint.

A megalapozott gyanú szerint 2019 szeptembere előtt két férfi és a Nemzeti Adó- és Vámhivatali (NAV) egy korábbi dolgozója azt találta ki, vállalkozókat győznek meg arról, hogy némi pénzért előnyükre befolyásolják a NAV-hoz fűződő büntető ügyeiket.

A gyanúsítottak közel húsz, vesztegetni vágyó céget vezettek meg, több tízmillió forintot szereztek tőlük. Valójában semmit sem tettek az érdekükben, a pénzt saját céljaikra fordították.

Az ügyészség bűnszövetségben, vesztegetést állítva, üzletszerűen elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmények miatt folyik nyomozás. A vádhatóság elrendelte a hivatali kapcsolatukra valótlanul hivatkozó három ember őrizetét, náluk 25 millió forint készpénzt foglaltak le. Indítványozták letartóztatásukat is. A többieket vesztegetésért és befolyás vásárlásáért hallgatták ki. Vallomást senki sem tett.

Hozzászólások