Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscaron

Magyar kézműves csokoládé nyert a gasztronómiai Oscaron

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A manufaktúra már a 18. nemzetközi díját gyűjtötte be.

A fővárosi Bonbonier Csokoládé Manufaktúra eredeti francia konyakkal ízesített étcsokoládé trüffeljével nyert rangos díjat a Great Taste Awards-on.

A cég közleménye szerint a bírák úgy találták, hogy a konyak selymesen, kiegyensúlyozottan harmonizál az étcsokoládé kakaós, fűszeres ízével.

Az előző díjunk megnyerése alkalmából a barátainktól kaptunk egy üveg francia konyakot ajándékba. A jó hangulatú este során nemcsak az üveget nyitottuk ki, hanem egy tábla étcsokoládét is. Hamar született tehát meg az ötlet, idén mivel is készüljük az idei Great Taste Awardsra. Hosszan finomítottam a receptet, mire elnyerte a végleges formáját

– mondta az eredményhirdetés után Erdélyi Nóra, a manufaktúra chocolatierje, aki üzlettársával Csomor Tamással tavaly nyitotta meg látványmanufaktúráját a Ráday utcában.

A Great Taste Awards az angliai Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak élelmiszeripari Oscar-díjként emlegetnek világszerte. 2020-ban számos terméket jelöltek a versenyre a teljes gasztronómiát lefedő 35 kategóriákban: a csokoládéktól kezdve a tejtermékeken keresztül a hústermékekig és a borokig.

Séfekből, ételkritikusokból, szakértőkből, és gasztrobloggerekből álló 500 fős zsűri márciustól szeptemberig kóstolta és értékelte a nevezett 12 777 terméket, amiből végül 205 nyerte el a legmagasabb minősítést.

A magyar manufaktúra bonbonokkal, trüffelekkel és fagylaltokkal az utóbbi négy évben már tizennyolc nemzetközi díjat nyert.

Hozzászólások