szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Vállfáról lecsúszó ruha, reszelőről szétszóródó sajt: mindennapi kellemetlenségeinkből indult ki Miklósi Ádám, aki az IKEA egyes termékeire könnyen ráilleszthető kiegészítőkkel rukkolt elő.

Zhvg
A világ egyik legsürgetőbb problémája a környezet védelme, a klímaválság, a fenntarthatóság. Ezekre nekünk különös figyelmet kell fordítanunk, ezért kiemelt helyen is kell kezelnünk. Innen új alrovatunk címe is: Zhvg.
Friss cikkek a témában

Praktikusnak praktikus, de lehetne még jobb: Miklósi Ádám ipari formatervező gondolt egyet, és ahelyett, hogy inkább meghekkelte az IKEA népszerű termékeit ahelyett, hogy lecserélte volna valami másra őket – írta az Octogon.hu.

A dizájner az UPPGRADERA projektje keretében 3D-nyomtatással készült kiegészítőket tervezett hat IKEA-termékhez, amelyeket így még komfortosabbá tett. Így például a könnyen lecsúszó ruhákat már egy új, a vállfára illeszthető alkatrész tartja a helyén, de egy népszerű tálca is kapott egy csúszásgátló kiegészítőt. Miklósi szappantartóhoz egy rácsot is tervezett, ami így már megakadályozza, hogy a szappan a tartó alján lévő vízben esetleg oldódjon. A sajtreszelőről lepotyogó sajtdarabokat pedig most már egy könnyen a termékhez illeszthető gyűrű fogja fel.

©
©
©
©
©
©

A projekt keretében elkészült kiegészítő termékeket ráadásul Miklósi Ádám nyílt forráskódúvá tette: ez azt jelenti, hogy bárki letöltheti a kiegészítő termékek forráskódját és egy 3D nyomtatóval kinyomtathatja. Ha éppen nem lenne otthon 3D-nyomtatónk, itthon is számos helyen igénybe vehetünk már ilyen szolgáltatást.

Így pedig ahelyett, hogy bosszankodás után kidobnánk a terméket és újat vennénk, „felturbózhatjuk” a meglévőt, és csak annyi kiegészítőt nyomtatunk ki magunknak, amennyire valóban szükségünk van.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Trícium szivárog valahonnan a megsérült fukusimai atomerőműnél

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Marabu Féknyúz: Titkos infók

Már vagyonkezeléssel is foglalkozik a hazai randivonalak királya

Már vagyonkezeléssel is foglalkozik a hazai randivonalak királya