szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kilencmillió forint vissza nem térítendő állami támogatáshoz jutott a Magyar Turisztikai Ügynökségtől az a cég, amelyben a fideszes országgyűlési képviselő irodája is tulajdonos.

Többek között Mészáros Lőrinc, Puch László és Simicska Lajos szálláshely-érdekeltsége is kapott abból a 300 milliárd forintból, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) a Kisfaludy hotel- és panziófejlesztési program keretén belül oszt szét.

Az Mfor.hu most egy befolyásos fideszes országgyűlési képviselőhöz köthető cég nevét találta meg a pályázat idei nyertesei között: az SBGK Irodai Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

  • 6 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott az SBGK apartman fejlesztésére,
  • 3 millió forintot pedig a balatonfüredi Kosztolányi társasüdülőre.

A cég tulajdonosai között ott van az SBGK ügyvédi iroda is, amelyben az Orbán-család egykori ügyvédjeként is ismert Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő (képünkön) is senior partner (résztulajdonos), de ügyvédi tevékenységét szünetelteti.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balla Györgyi Gazdaság

Térképre raktuk, hogyan vándoroltak az állami milliárdok a NER-hez a Balatonnál

Térképre tettük, kik, hol, mennyi közpénzt kaptak a Balatonnál hotelfejlesztésre a Magyar Turisztikai Ügynökség Kisfaludy programjából. Az eredmény az lett, hogy összesen 16 hotel tulajdonosának utaltak 43,4 milliárd forintot. És ebben a panzió-, illetve a kikötőfelújításra odaítélt állami milliárdok még benne sincsenek.

450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

450 kilométerrel arrébb lévő célpontot semmisített meg az új orosz szuperfegyver

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Négyezer egészségügyi alkalmazottat „talált” az Emmi a járvány második hullámára

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos