szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Rahimkulov fivérek cégének a vagyona 540 milliárd forint körül lehet.

Egy orosz–magyar testvérpár nagyobb vagyonnal rendelkezhet, mint a hazai gazdaglistákat vezető Mészáros Lőrinc és Csányi Sándor együttvéve – írja a G7.hu.

Rahimkulov Ruszlan és Rahimkulov Timur évtizedek óta Magyarországon él, és a lap szerint orosz–magyar kettős állampolgárok. A testvérpár szinte teljesen ismeretlen Magyarországon, nyilvános fotó sincs róluk és egyáltalán nem szerepelnek a médiában.

A vagyonukat az édesapjuk, Megdet Rahimkulov alapozta meg, aki a kétezres évek közepén gyakran szerepelt a leggazdagabb magyarok listáján. Ő évekkel ezelőtt elhagyta Magyarországot.

A cikk szerint a család legfontosabb cége a vagyonkezelőjük, a Kafijat Zrt., amelyben a fivérek 50–50 százalékos arányban tulajdonosok. A cég neve évek óta ott szerepel az OTP legnagyobb részvényesei között, jelenleg is több mint 7 százalékos részesedése van a bankcsoportban. A másik magyar óriásban, a Molban is komoly részesedésük van, a tavaly év végi adatok szerint 3,4 százalékos tulajdonhányaduk volt.

A G7 szerint az OTP-pakettjük tavaly év végén közel 300 milliárd forintot ért, míg a Mol-részvényeik bő 80 milliárdot.

A lap szerint a cégnek ezen kívül a tavalyi év végén volt 100 milliárd forintnyi követelése, a bankszámláin 37 milliárd forintja, de ezenkívül még komoly ingatlanvagyonnal is rendelkeztek. A G7 szerint a Kafijatban 2019 végén legkevesebb 540 milliárd forintnyi vagyon lehetett.

Arról korábban már a hvg.hu is írt, hogy a család a Balaton partján is terjeszedik, de korábban ők vették meg az Óbuda legfelkapottabb szórakozóhelyének számító Symbol Budapest étterem és rendezvényközpontot, a korábbi tulajdonos Barna Sándortól.

A 100 leggazdagabb magyar című kiadvány idei összesítése szerint Csányi Sándor volt a leggazdagabb Magyarországon 310 milliárd forinttal, őt követte Gattyán György 280 milliárddal és a harmadik helyre futott be Mészáros Lőrinc, akinek a vagyonát 270 milliárd forintra becsülték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Meghalt a gyilkosságért elítélt zeneipari nagyágyú, Phil Spector

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Virológus: Nagyon kevés megbízható információ van a kínai vakcináról

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?