Több millió videót törölt a Pornhub

Több millió videót törölt a Pornhub

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pornóoldal folyamatosan felülvizsgálja tartalmait az új szabályozás szerint.

A Pornhub, a világ legnagyobb pornószolgáltatója törli azokat a videókat a felületéről, amelyeket nem egy partnere vagy egy hitelesített felhasználó töltött fel az oldalra - írja a Vice.

A portál szerint már most többmillió pornófilmet tettek elérhetetlenné. A Pornhub a következő napokban átvizsgálja a videókat, és az új szabályzat szerint dönti majd el, hogy melyiket távolítja el az oldalról.

Kapkodva keresi a megoldást a Pornhub, miután kiderült, hogy kiskorúakról készített videókat engedtek át a moderátorok

Kedden jelentette be a világ legnagyobb pornószolgáltatója, hogy megszünteti a videók letöltési opcióját, valamint erősen korlátozza, hogy ki tölthet fel az oldalra. A Pornhub döntésének hátterében nagy botrány áll: az oldal moderátorai több kiskorúról készült felvételt is átengedtek a szűrőkön, a The New York Times cikke szerint ezek pedig tönkretették a felvételeken szereplők életét.

A New York Times a múlt héten írta meg, hogy a Pornhub oldalon több olyan szexfilm is van, amelyben kiskorúak szerepelnek, és ez ellen az üzemeltető nem tesz semmit. Az ügy kirobbanása után a Mastercard és a Visa bejelentette, hogy megszakítja kapcsolatait az oldallal.

A Pornhub egyébként a napokban frissítette is le- és feltöltési szabályzatát: a továbbiakban csak regisztrált felhasználók tölthetnek fel tartalmakat, olyanok, akiknek a valós személyazonosságról a cég egy külső rendszeren keresztül meggyőződött. Letölteni pedig csak a fizetőkapu használatával lehet majd.

Hozzászólások