szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az ulánbátori nagykövet szerint egy cég vizsgálja a lehetőséget.

Magyar légitársaság vizsgálja közvetlen légi járat indításának lehetőségét Magyarország és Mongólia között – írta meg a Montsame. A mongol állami hírügynökség szerint egyebek mellett erről is beszélgetett hétfői találkozóján a mongol közlekedési miniszter, L. Khaltar és Magyarország ulánbátori nagykövete, Obrusánszky Borbála.

A hír szerint a nagykövet azt is elmondta, hogy magyar cégek érdeklődnek mongol vasúti karbantartási és útépítési projektek iránt. Egy vasúti múzeum létrehozásáról is szó esett, magyar támogatással.

A miniszter az egyeztetésen jelezte, hogy a 2018-ban megkötött kétoldalú nemzetközi közúti személyszállításról és árufuvarozásról szóló megállapodás előnyös jogi környezetet teremtett a két ország közötti kereskedelmi kapcsolatoknak.

Az ügyben kérdéseket küldtünk a Külgazdasági és Külügyminisztériumnak és a WizzAirnek, amint válaszolnak, frissítjük a cikket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Vona Gáborék népszavazást kezdeményeznek a külföldön élők levélszavazatáról

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Nyolc embert megkéselt egy férfi Svédországban

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél

Lady Gaga kutyasétáltatója halálközeli élményről beszél