szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai szenátor problémásnak ítélte, hogy a világ két leggazdagabb emberének vagyona több, mint az Egyesült Államok alsó 40 százalékáé, de a Tesla-vezér szerint a világ érdeke is, hogy például egymillió embert küldjön a Marsra.

Csütörtökön Twitter-posztjában szólt be Bernie Sanders szenátor Elon Musk hatalmas vagyonára, de a világ egyik legnagyobb techsztárja nem tartotta magában válaszát - írja a Business Insider.

Sanders azt írta, hogy “az amerikai történelem egy olyan pontjára érkeztek, amikor Elon Musk és Jeff Bezos több vagyonnal rendelkezik mint az ország alsó 40 százaléka”.

A vermonti szenátor hozzátette, hogy a kapzsiság és az egyenlőtlenség szintje nemcsak erkölcstelen, hanem fenntarthatatlan is. Egy, a Clean Technika oldalon publikált cikk szerint a felvetés nevetséges.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója vasárnap reagált a kritikákra: elmondása szerint ő azért halmoz fel ekkora vagyont, hogy több bolygót is élhetővé tegyen (válaszában a "multiplanetary" kifejezést használta). A SpaceX-et is irányító Musk azt írta, hogy 2050-re egymillió embert küldene a Marsra, "nagyon sok munkahelyet létrehozva" a vörös bolygón. Noha ő arra számított, 2026-ban már landolhat űrhajó a Marson, néhány szakértő nem bízik ebben.

Sanders nem véletlenül Muskot és az Amazon épp visszavonuló vezérét emelte ki: jelenleg ők a világ két leggazdagabb embere, Musk 188 milliárd dollárral rendelkezik, amivel 2017-ben előzte be a második helyre szorult Bezost.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!