szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Végleg bezárt a leghírhedtebb turistacsapda, ahol a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel.

A Váci utca és a Havas utca kereszteződésénél működő Monarchia Old és elődje, a Galilei már a 2010-es évek elején Budapest legrosszabb étterme volt, de hiába jelent meg róla számos elborzasztó történet és hívták rá rendszeresen a rendőröket, végül csak a koronavírus-járványnak sikerült elsöpörnie – számol be róla a G7.

A portál felidézi, hogy a Galileiben a pocsék ételek párosultak arcpirító árakkal, igénytelen vendégtérrel, piti lehúzásokkal és agresszív személyzettel. Hetente kétszer hívták rájuk a rendőrséget az átvágott vendégek. 2010-ben 2400 forint volt egy sör és 1600 forintot számoltak fel a kenyérért. Egy cikkben az étterem több volt munkatársa is megosztott részleteket a hely működéséről: A maradék ételt felhasználták újra és újra, a használt korsókat csak ritkán mosták el, volt olyan, hogy kint hagyták véletlenül a húst a kocsiban egy napra, másnap aztán több fűszert kellett használni hozzá. Olívás spagettivel nem egyszer előfordult, hogy se olívaolaj, se bogyó nem volt, ezt sima étolajjal és zöldborsóval pótolták.

A cikkek hatására lépett az V. kerületi önkormányzat, és visszavonta a Galilei teraszának közterület-használati engedélyét. A helyén nyílt meg a Monarchia Old, amely formálisan kikerült Csöppű család irányítása alól, azonban nagyjából ugyanott folytatta, mint Galilei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!