szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A járvány alatti helytállásért jár a pluszpénz – erről állapodtak meg a győri Audi-gyár vezetői és a szakszervezet.

Egyszeri, 350 ezer forintos bónuszról állapodtak meg a győri Audi-gyár vezetői és a szakszervezet – értesült a Telex. A cég hivatalos indoklása szerint azért jár a pluszpénz, mert a járvány alatti, eddig nem tapasztalt kihívásokkal teli környezetben is „kiválóan helytálltak” a dolgozók.

A pénzt a gyár szinte mind a 12 ezer dolgozója megkapja a következő fizetésével együtt.

A győri Audinál tavaly 307 ezerrel kevesebb motor és 9,6 ezerrel kevesebb autó készült, mint 2019-ben. A visszaesés oka az, hogy tavaly tavasszal majdnem egy teljes hónapra leállt a munka, ezt az időt arra használták ki, hogy elvégezzenek minden átalakítást, amelyekkel már a szigorúbb járványügyi szabályok mellett is lehet dolgozni. Így aztán a második hullám idején már végig működött a gyár, csak akkor váltottak át egy műszakos munkarendre, amikor a télen a globális chiphiány őket is utolérte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!