szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Klubrádió a Kúriához még fordulhat jogorvoslatért.

A Fővárosi Törvényszék szerint az NMHH Médiatanácsa minden tekintetben teljesen jogszerűen, a médiatörvény és a pályázati felhívás szövege alapján járva döntött úgy, hogy kizárja a Klubrádió Zrt.-t a Budapest FM 92,9 MHz rádiós pályázatból – számolt be az ítéletről a Média1.

A perköltséget is a Klubrádiónak kell fizetnie, a Kúriához még fordulhatnak jogorvoslatért.

Dr. Rácz Krisztina, a háromfős bírói tanács elnöke azt mondta a lap szerint, hogy az NMHH-nak a pályázat benyújtásakor érvényes állapot alapján kellett meghoznia határozatát, és a rendelkezésére álló közhiteles nyilvántartásokból, tényekből hozta meg határozatát a kizáráskor. A dokumentumok alapján a Klubrádió saját tőkéje több mint 400 milliós mínuszban volt.

A bírónő a Reggeli Gyors című műsorról is beszélt, azt mondta, a műsortervet tartalmazó formanyomtatványban ellentmondó adatokat adott meg, egyszer 187 percet, egyszer 55 percet jelölt meg. Szerinte ez olyan súlyos ellentmondás, hogy értelmezhetetlenné teszi a vállalásokat.

Arató András, a Klubrádió elnöke szerint nem meglepő a Törvényszék döntése. Azt mondta, pártszolgálatos bíróságok vannak. "Ha volt is kételyünk reggel ezzel kapcsolatban, hogy létezik maradéka a tisztességes bíráskodásnak, most bebizonyították, ez tévedés. Ma jogszolgáltatásra akkor van valakinek lehetősége, ha megfelel a párt irányvonalának."

Az alperes képviselője a bíróságon megkérdőjelezte azt is, hogy lehet-e üzleti tervben a hallgatók támogatására számítani, amivel arcul köpte a rádió hallgatóinak tízezreit, akik egy évtizede pénzzel járulnak hozzá a rádió működéséhez – írja Arató a Klubrádió oldalán.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa 2020. szeptember 11-én jelentette be, hogy elutasította a Klubrádió kérelmét a 2021. február 14-én lejáró rádiós jogosultságának meghosszabbítására a Budapest FM 92,9 MHz-re. Az NMHH hiányos adatszolgáltatásra hivatkozott. Érvényes frekvencia nélkül a csatorna február 15. óta már nem sugároz, csak interneten hallgatható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!