Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Lassan kezdenek odafigyelni a magyar vállalatok a fenntarthatósági célokra, de akik belevágtak ebbe, azok közül sokaknak üzletileg is megérte.
A Magyarországon megkérdezett cégek közel felénél több pénzt költenek a fenntarthatósági és klímavédelmi célokra, mint tavaly ilyenkor, ez jobb, mint a nemzetközi átlag – derül ki az EY felméréséből. De azért a folyamat nagyon lassú: a vállalatok 70 százalékától az a válasz érkezett, hogy a klímavédelmi célkitűzéseiket valamikor 2040 és 2050 között lehet majd csak teljesíteni.
A fenntarthatósági fejlesztéseket a leginkább az akadályozza a cégek tapasztalatai szerint, hogy nem jó a belső együttműködés, különösen a technológiai részlegekkel. Magyarországon 58 százalék számolt be ilyen kooperációs problémáról, miközben a globális átlag a kutatásban 36 százalék. A magyar válaszadók 40 százaléka emellett a szervezet lomhaságát is felsorolta a problémák között.
Pedig amúgy megéri foglalkozni a fenntarthatósággal üzleti szempontból is. A válaszadók több mint fele azt mondta: az, hogy klímavédelmi lépéseket tettek, jobb visszajelzéseket hozott a fogyasztóktól, mint amire eredetileg számítottak, úgyhogy a pénzügyi eredményekben is megmutatkozhat ez.
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.