Petőfi és a magyar kapitalista hiánygazdaság

Utolsó frissítés:

Történetünkben egy vásárló a Petőfi kritikai kiadás egyik nemrégiben megjelent kötetét szeretné megvásárolni. Könyv van. Könyvesbolt is van. Mégsem tudta megvenni, amit keresett. Vajon miért? Esetleírás március idusán, a hvg.hu blogján!

Petőfi Sándor életműve nemzeti kincs. Élete szinte minden percréről tudunk, összesen tizenkét olyan nap van a költő egész életéből, amikorról nem tudni pontosan, hol volt és mi történt vele. Ennélfogva a Petőfi kritikai kiadás igen élvezetes olvasmány. Minden adat, minden körülmény szerepel benne a versekről és nagy költőnk (az irodalomtörténészek egy része szerint az első modern magyar költőegyéniség) mindennapjairól.

Esetleírásunkban a vásárló a kritikai összkiadás,közel ötezer forintba kerülő 5.kötetét szeretné megvásárolni. A könyvet az Akadémiai Könyvkiadó adta ki, 2008 őszén. Újdonságról van szó tehát.

Vásárlónk ötvenen felüli, értelmiségi: semmilyen reklámüzenetnek nem célcsoportja tehát, igaz, fogyasztási szokásai sem "korszerűek", ha úgy tetszik. Az internetet csak módjával használja, könyvet például csak boltban szeret venni, ahol kézbevehető, lapozgatható a kötet. Belátjuk, így nehezebb. Ám mégis: a mai viszonyok között örülni kel(ene) minden egyes olvasónak, aki könyvet akar venni. Rajta hát, keressük meg a könyvet!

Tovább a hvg.hu blogjára!