''Tőlem ne számíts kenőpénzre!''

''Tőlem ne számíts kenőpénzre!''

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A Transparency International Magyarország a MOME Nonprofit Kft.-vel együttműködésben pályázatot hirdet, „Tőlem ne számíts kenőpénzre!” címen.

A pályázat célja a Transparency International számára olyan mindennapi használati tárgy tervezése, amely használójáról, illetve viselőjéről egyértelműen jelzi a külvilág felé, hogy nem ad és nem is fogad el kenőpénzt és kifejezi elkötelezettségét a korrupció elleni fellépés mellett. Az üzenet átadására például alkalmas lehet egy személyi igazolványtok, ami igazoltatás során jelzi a hivatalos személy számára, hogy ő nem fogad el kenőpénzt vagy pénztárca, irattartó, ruha, ékszer stb. – olvasható a felhívásban.

A pályázatra a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, illetve egyéb magyarországi közép- és felsőfokú művészeti oktatási intézmény jelenlegi és volt hallgatói jelentkezhetnek, azonban hallgatói jogviszony a pályázásnak nem feltétele. A pályázat beadási határideje: 2011. október 10. A nyertes pályázó 400 ezer forint díjazásban részesül. További részletek.