Kis híján belahalt a kalandba: négy nap után találtak rá

Kis híján belahalt a kalandba: négy nap után találtak rá

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy rajongót annyira megihletett a 127 óra című film - amiben egy hegymászó öt napig vesztegelt az utah-i Little Blue John Canyon sziklahasadékában -, hogy úgy döntött, hasonló kalandot szeretne átélni. Sikerült neki, majdnem úgy járt, mint a film hőse - írja a Time magazin online kiadása.

A 127 óra című film (127 Hours) megtörtént eseményeken alapul: egy hegymászó, Aaron Ralston öt napot töltött a utah-i Little Blue John Canyon egyik sziklahasadékában, miután a karjára esett hatalmas kő szinte satuba szorította. A Between a Rock and a Hard Place című önéletrajzi regényből készült film főszerepét James Franco játszotta: ő volt egyébként a tavalyi Oscar-gála házigazdája Anne Heathaway oldalán. A hat Oscar-jelölésből egy sem jött be: érdekesség, hogy Francót is jelölték a legjobb férfi főszereplő díjára.

Egy 64 éves filmrajongó, Amos Wayne Richards úgy döntött, hogy laikusként Ralston nyomába ered és kalandozik egyet. Még az sem riasztotta el, hogy a hegymászó csak úgy tudott kijutni a kanyonból, hogy levágta csapdába szorult karját. Richards felkerekedett, de nem volt szerencséje: mászás közben 3 métert zuhant, közben kificamodott a válla és eltört a lába - írta a Time Online. Viszont tudott mozogni, így elkezdett a kocsija felé araszolni, GPS-ét követve. A sérülése miatt lassan haladt, négy nap után a nemzeti park dolgozói találtak rá és helyezték biztonságba.